Hur man kan göra för att få bra och roliga bilder.

Tips från Melvin Moon för bättre naturbilder med mobilen:
– För att ta roligare landskapsbilder, hitta andra vinklar än bara rakt på från ögonhöjd. Placera till exempel kameran på marknivå.
– Låt inte det du ska fokusera vara mitt i bilden, det blir platt och tråkigt, utan se i stället att det hamnar på ena sidan av fotot.
– För nya perspektiv, vänd på kameran och kör ned den i vegetationen, då kommer man som närmast. Jobba med förgrund, motiv och bakgrund och låt vissa delar vara suddiga.
– Om du ska ta en närbild på något, håll mobilen i marknivå, men vinkla upp den så att du får med himmel och bakgrund.
– Mönster är roligt att ha med. Om du ska fotografera ett barn som klättrar i träd, lägg då till exempel kottar i förgrunden av bilden, men oskarpa. Det ger mer liv.
– Att rama in sitt motiv kan bli fint. Om objektet ska vara i mitten kan man rama in det med träd, löv eller sina egna fötter, ifall man fotograferar något på marken.
– Solen ger liv och lyster åt en bild. Lek med med- och motljus så att du lär dig hur mobilkameran fungerar. Har du direkt motljus och vill ha mindre av det, lägg ett objekt framför kameran som skärmar av delar av solstrålarna.
– Om du fotograferar vatten eller is, undvik spegling. Vrid och vinkla då lite på mobilkameran.

Liseberg 2017

Tredje året vi var på Liseberg när barnen har studiedag. Mycket åka, mycket häng och otroligt roligt. Denna gången åkte vi upp i två bilar och sex ungdomar/barn, som bara ville åka och ha kul samt undvika köer. Alla var supernöjda när vi kom tillbaka till Lund