Tiden som förtroendevald

All good things has to end! Har någon klok person sagt, och det är sant. Jag har under 5 år, arbetet som förtroendevald för Unionen på min arbetsplats, en stor klubb med många medlemmar och få aktiva. En intressant och spännande tid i min karriär, dessa fem år har gett mig mycket ny erfarenhet. En lärorik tid, som har lärt mig mycket om människor, ledarskap, projekt, fackets betydelse, lagar och avtal och massor med annat. Samt en massa nya bektanskaper runt om i Sverige, som varit ett stort plus.

Jag kommer för det mesta att se tillbaka på dessa åren med glädje. Att jobba fackligt är tufft, men ger mycket tillbaka, ett bra sätt att ge något till sina kollegor. Vara det stödet som man ibland inte får från sina chefer eller personalavdelningen. Arbetslivet idag kan vara tufft och då är det skönt att ha en ”oberoende” part att prata med, någon som tar tillvara arbetstagarensintresse och ser till individens bästa. Facket har mycket att erbjuda och som jag tror är viktigt för framtiden inom den svenska modellen på arbetsmarknaden. En kraft att räkna med, som förhoppningsvis kommer att växa sig starkare.

Unionen, det fack som jag tillhör, satsar nu mycket på att växa och att kunna påverka framtiden på den svenska arbetsmarknaden! Min personliga uppfattning är att det måste finnas någon part som tar tillvara våra intressen, man skall veta att arbetsgivarna ligger inte på latsidan… de jobbar kraftigt med att försämra våra villkor och förmåner.

Framtiden för mig; vem vet.. jag kanske kommer tillbaka som förtroendevald i någon form eller inte. Just nu fokuserar jag på mitt ordinarie jobb.

Stor tack till alla Unionare där ute för denna tiden. Ta hand om varandra!

 

Mvh

Anders

fd förtroendevald.