Vi i femman – Kvartsfinal

Så var det då dags för första kvartsfinalen i Vi i femmman, nere i Malmö. Det var BMSL från Lund mot UggleSkolan i Södra Sandby. Det gick bra för BMSL, båda lagen var jätteduktiga, men som alltid någon måste vinna. Så nu blir det för barnen att förbereda sig för semifinal och göra lika bra ifrån sig en gång till…

daniel_linn

Klass Röda 5 från Bilingual Montessori School – eller BMSL – i Lund blev tredje laget att säkra en plats i årets semifinaler. Lundalaget tog ledningen direkt och släppte den aldrig i kvartsfinalen mot Uggleskolan 5A från Södra Sandby. 30-19 blev segersiffrorna för Linn Tufvesson och Daniel Yahoo.

Att just avgångna Nyamko Sabuni varit jämställdhetsminister visade sig vara lättare än att känna igen Ekorrn satt i granen – men annars plockade BMSL massor av poäng, särskilt i momentet där det gällde att ha så många rätt som möjligt på en minut, 16 stycken blev det bara där.

Lovisa Lilja och Måns Andersson i Uggleskolans lag fick ihop 14 poäng på minuten, men lyckades aldrig göra den tredje kvartsfinalen riktigt spännande.

I semifinalen får BMSL Röda 5 möta antingen Höjaskolan 5A från Malmö eller Ramlösa friskola klass 5 från Helsingborg.

Länkar
http://wwww.viifemman.se
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3033&grupp=4494&artikel=5418082


Lite fler bilder från tävlingen
.
bmsl_1
bmsl2
bmsl3